Zorica Brunclik

Zorica Brunclik

Zorica Brunclik je srpska pevačica narodne muzike, kako izvorne tako i novokomponovane. Tokom 40 godina muzičke karijere snimila je preko pedeset ploča i prodala ih u tiražu od više od 15 miliona primeraka.

Rođena je 29. juna 1955. god. u Beogradu . Počela je da nastupa po kafanama i restoranima. Otkrio ju je Bora Spužić Kvaka, sa čijom je ćerkom zajedno išla u školu. Kasnije je završila kurs ikebane u Aranžerskoj školi na Narodnom univerzitetu „Božidar Adžija“, a potom i Ekonomski fakultet i studirala je pravo.

Udavala se četiri puta, a najpoznatiji su brakovi sa harmonikašima Ljubom Kešeljem i Miroljubom Aranđelovićem Kemišom sa kojim je u braku od 1985. god. Ima četvoro dece (tri ćerke i sina), a postala je i baka.

Zorica Brunclik je bila u rukovodstvu bivše političke stranke Jugoslovenske levice, prema njenim tvrdnjama nakon 5. oktobra 2000. godine doživljava medijsku izolaciju i blokadu.  Kako sama tvrdi, zbog svoje političke pripadnosti bila je suočena sa raznim neprijatnostima od strane protivnika prethodnog režima. Zorica Brunclik tvrdi da je bila lični prijatelj sa bivšim predsednikom Savezne Republike Jugoslavije Slobodanom Miloševićem i njegovom suprugom Mirjanom Marković. Zorica Brunclik je trenutno član Srpske napredne stranke.

Zorica Brunclik Biografija