Šaban Šaulić

Šaban Šaulić

Šaban Šaulić (roms. Šaban Šaulić; Šabac, 6. septembar 1951) srpski je pevač pop-folk muzike, muzičar i producent. U toku bogate karijere u medijima i od publike je dobio nadimak „kralj narodne muzike".

Šaban Šaulić je rođen 6. septembra 1951. u Šapcu.Njegova majka Ilduza Demirović je iz Bijeljine, gde je on i sam proveo dosta vremena.

Šaulić živi i radi u Beogradu. Sa svojom suprugom Gordanom ima troje dece - Sanelu, Ildu i Mihajla. Omiljeni hobiji su mu pecanje, u svojoj vikendici u Krčedinu i fudbal.

Šaulićeva kuma je Zorica Brunclik.

Prvi album Šabana Šaulića je izašao 1969. godine, kada je imao osamnaest godina. Do 1976. godine, autor njegovih pesama je bio Buca Jovanović, a od te godine sve svoje hitove pisao je lično.

Godine 1985. napisao je pesmu „Gordana“ koju je posvetio svojoj ženi. Pesme „Dođi da ostarimo zajedno“ i „Dva galeba bela“ smatraju se jednim od najboljih ikad otpevanih narodnih pesama. Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i „Uvenuće narcis beli“, „Sine“, „Danima te čekam“, „Snežana“, „Odlaziš, odlaziš“, „Pozn'o bih te međ' hiljadu žena“ i dr.

Šaban Šaulić